VERBUM LEXI Pravni, financijski i ostali prijevodi

You are here Glavni  > Konferencije i prevođenje >  VERBUM LEXI Pravni, financijski i ostali prijevodi

VERBUM LEXI Pravni, financijski i ostali prijevodi

Današnje moderno poslovanje zahtijeva brze, precizne i specijalizirane suradnike. Integracijom Hrvatske u globalni svijet, značajno raste potreba za kvalitetnim prijevodima, a Verbum Lexi upravo to nudi.

Preko dva desetljeća iskustva, brzina i kvaliteta usluge, osnovne su odlike naše agencije. Ovjereni i neovjereni prijevodi, simultano, konferencijsko i konsekutivno prevođenje, lektoriranje, uređivanje tekstova, povratni prijevodi i stručna analiza, sve to dio je naše svakodnevnice. Nudimo visoko stručne prevoditeljske usluge iz područja prava, ekonomije, financija, medicine, društvenih, tehničkih i prirodnih znanosti.

Naše usluge koristile su poslovne delegacije, ministarstva, konzulati, veleposlanstva. Prevodili smo sportskim klubovima, odvjetničkim uredima, konzultantima, sudovima, policiji, u europskim projektima kao i drugim domaćim i stranim agencijama za prevođenje.

Prijevode radimo isključivo sami i ne koristimo usluge vanjskih suradnika. To nam omogućava održavanje nepromjenjive kvalitete i konzistentnosti prijevoda što je izuzetno bitno kod stručnih i dugih tekstova gdje je održavanje iste jezične i stručne kvalitete u cijelom tekstu od esencijalnog značaja za kvalitetu prijevoda.

Naša filozofija vrlo je jednostavna i sadrži samo dvije riječi: KVALITETA i BRZINA.

Provjerite zašto drugi imaju povjerenja u nas. Slobodno nas kontaktirajte putem telefona, faksa ili e-pošte i zatražite neobavezujuću ponudu ili savjet.

Neovjereni prijevodi

Neovjereni prijevodi ili „obični prijevodi“ su oni prijevodi koji ne zahtijevaju ovjeru sudskog tumača. Oni čine najveći dio poslova u svijetu prevođenja i izuzetno je važno da budu urađeni brzo i precizno jer se najčešće radi o prijevodima koje klijent treba „još jučer“. Radimo prijevode svih vrsta tekstova, bez obzira jesu li ispisani na elektroničkom ili papirnom mediju, strojno ili ručno. Posao uključuje prevođenje, ispravak i korekturu teksta, kako bi se konačan tekst isporučio bez grešaka, u potpunosti razumljiv i u skladu s pravilima struke.

Ovjereni prijevodi

Ovjerene prijevode rade osobe koje imaju status stalnih sudskih tumača. Sudski tumači su osobe koje su imenovali županijski sudovi na razdoblje od 4 godine, a prethodno su položili ispit iz najvišeg stupnja jezika (C2) i ispit iz poznavanja prava. Kvaliteta ovjerenog prijevoda ni po čemu se ne razlikuje od običnog prijevoda, ali ima svoju propisanu formu od koje se ne smije odstupiti. Radi toga, rad sudskih tumača reguliran je Pravilnikom o stalnim sudskim tumačima.

Lektoriranje i ispravak stručnih tekstova

Lektoriranje i ispravak stručnih tekstova sastavni je dio prevoditeljskog poslovanja. Bez obzira na kvalitetu prijevoda, preporučuje se da tekst dodatno pregleda još jedna osoba kako bi se uočile eventualne nepravilnosti u prijevodu. Naročito je to potrebno kod stručnih tekstova. S obzirom da smo stručnjaci u pravnom, ekonomskom i financijskom području, često radimo korekturu tekstova iz tih područja, kako bi pored jezične kvalitete prijevod zadovoljio i standarde struke kojoj pripada. Najčešće uočene greške pri prijevodima nisu samo pogrešna upotreba pojedinih riječi od strane prevoditelja koji nisu određene struke na koju se odnosi tekst u visoko stručnim tekstovima, već i stil i frazeologija tipični za pojedinu struku.

Simultano i konsekutivno prevođenje

Nudimo usluge simultanog i konsekutivnog prijevoda na sva četiri jezika. Najčešći poslovi u vezi simultanog i konsekutivnog prijevoda vezani su uz poslovne i stručne sastanke i konferencije. Usmeno prevođenje zahtijeva drugačiju vrstu spreme i koncentracije od pismenog prevođenja, jer u govoru praktički nemate pravo na grešku, a pogotovo ne vremena za ispravak.


Our address

Adresa:
Stara Knežija 20, 10000 Zagreb
GPS:
45.7929409, 15.953412500000013
Telephone:
01 3836 841
info@verbumlexi.info
Web stranica:
http://verbumlexi.info/

Close Comments

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.